Digitalisering øger produktionen med 10% hos GPV

Dataindsamling med stort potentiale

Til dataindsamling og beregning af OEE på fire avancerede SMT-produktionslinjer har DIAP været det fremtidssikrede valg for den globale EMS-producent GPV. Ved at måle OEE alene har GPV på kun seks måneder kunnet øge deres produktion med 10%.

Case

Udfordringen

I 2016 foretog den globale EMS-producent GPV en stor investering i højteknologiske produktionslinjer til deres SMT-produktion i Danmark. Investeringen blev foretaget med det formål at konsolidere GPV’s position som verdensførende på et marked præget af høje krav til både kvalitet og fleksibilitet.

For at sikre den højest mulige ydeevne af deres nye produktionslinjer begyndte GPV at lede efter en løsning, der kunne hjælpe dem med at beregne OEE for deres produktion. I det moderne produktionsmiljø spiller operatørerne hos GPV en vigtig rolle i den daglige produktion, og virksomheden var derfor på udkig efter en løsning, der kunne inddrage medarbejdernes aktive bidrag. Desuden ønskede de et fremtidssikret system, der var målrettet industriel brug og gav mulighed for fremtidige udvidelser.

Løsningen

I marts 2018 blev DIAP-platformen installeret i SMT-produktionen i Danmark. DIAP opsamler realtidsdata fra alle 4 produktionslinjer og sender dataene til et sikkert lager i skyen. Herfra analyseres og visualiseres dataene af DIAP OEE-programmet.

Ved at måle OEE alene har GPV på kun seks måneder kunnet øge deres produktion med ca. 10%. De ser dog et stærkt potentiale i DIAP og planlægger at bruge flere af platformens funktioner så hurtigt som muligt.

“Med DIAP-platformen kan vi måle langt mere end OEE. Så snart vi er klar, begynder vi at bruge de andre DIAP-funktionaliteter såsom alarmovervågning og analyse af forskellige typer realtidsdata,” siger Anders Thomsen. På lidt længere sigt vil DIAP’s software til forebyggende vedligehold også interessere GPV.

Det var ikke kun pga. de åbenlyse fordele ved funktionaliteterne, at GPV valgte DIAP. Det var også pga. det globale setup, og fordi de kan bruge platformen lige meget i alle deres produktionsanlæg.

Resultatet

  • Produktionsstigning på 10%
  • Hurtig og nem installation
  • Oversigt over OEE i realtid
  • Dataindsamling og automatisk analyse
  • Maksimal ydeevne af topmoderne udstyr
  • Sikker lagring i skyen

Vi bruger det nemme OEE-overblik, som DIAP giver, som udgangspunkt for diskussioner om, hvad der er gået godt i produktionen, og hvor vi kan forbedre os yderligere. Selv de mindste forbedringer af produktionseffektiviteten har betydning.

Anders Thomsen, Plant Manager, GPV Denmark

Se case-video

Se hele videoen med GPV, der bruger DIAP til dataopsamling og beregning af OEE på fire topmoderne SMT-produktionslinjer.

OEE-oversigten præsenteres både på ledelsesmøder og på daglige møder i produktionsafdelingen. På den måde får både operatører og ledere indsigt i produktionens faktiske tilstand og kan komme med forbedringsideer.


Om GPV

GPV er en global EMS-partner, der er specialiseret inden for “high-mix/low-medium volume” EMS. GPV’s mere end 1.000 medarbejdere er tilknyttet produktionsanlæg i Europa, Asien og Nord- og Sydamerika. GPV’s fabrikker bruger kun den nyeste generation af produktionsudstyr, og deres interne teknologikøreplaner skaber fællesskab mellem produktionsanlæggene.


Læs vores andre DIAP-cases

Bliv inspireret af andre virksomheders erfaringer med DIAP.

Tal med

Jane Due Hansen

Business Administrator

+45 25 41 79 04

jdha@dataintel.dk