OEE

Hvor godt kender du din produktion? Kender du den samlede maskinudnyttelsesgrad (OEE) på din produktionslinje? Er du klar over årsagerne til nedetid? DIAP’s OEE-software kan give dig detaljerede svar på disse spørgsmål.

Overall Equipment Efficiency (OEE)

Når du måler den samlede maskinudnyttelsesgrad – OEE – for din produktion, får du et klart billede af, hvor godt dit udstyr fungerer. DIAP OEE giver dig et overblik over:

  • Hvor godt din produktion kører (ydeevne)
  • Årsager til og varighed af produktionsstop (tilgængelighed)
  • Samlet antal godkendte og afviste enheder (kvalitet)

Se i videoen, hvordan DIAP’s OEE fungerer i praksis.


Luk

Derfor skal du måle din OEE

OEE er en forkortelse for Overall Equipment Efficiency. På godt dansk kan det oversættes til ”maskinudnyttelsesgrad”.

En stor udfordring for fremstillingsvirksomheder er at vide, præcist hvad der foregår i deres produktion. Mange har en god idé om, hvor ofte produktionen stopper, men de færreste kan til gengæld forklare, hvorfor de har stop, og hvor længe stoppene varer. Det betyder, at produktiviteten mange steder er væsentligt lavere, end den behøver være.

Det kan du gøre noget ved. Også uden det er særligt kompliceret. Ved at overvåge produktionens maskiner kan du opsamle kritisk data, som giver realtidsviden om produktionen. Fra det øjeblik overvågningen er sat i gang, kan du spotte oplagte stopårsager. Over tid samler du nok data til, at du kan forbedre præstationen af din produktion.


Nøglen til forbedringer

For at opnå en forbedret produktivitet er OEE – Overall Equipment Efficiency – et gængs værktøj. OEE er nøglen til løbende forbedringer, da metoden hjælper dig til at finde mulige tab og forstå hullerne i din produktionsproces.

OEE er altså en metode til at finde produktionens problemer. Men fejlfinding giver ikke værdi i sig selv. For at få succes med OEE skal du handle på din nyfundne viden. Dit produktionsudstyr udnyttes bedst muligt, hvis en eller flere medarbejdere gøres ansvarlige for at forbedre små og store fejl i produktiviteten.


OEE og maskin­overvågning

Når du overvåger dine maskiner og finder produktionens huller, vil tilgængelighed, præstation og kvalitet forbedre sig i høj grad. OEE gør det muligt at tage hurtigere og sikre beslutninger om forbedringer. Det betyder, at produktionen udnyttes bedre, da stoptider reduceres betydeligt, fremstillingen af produkter øges, og antallet af gode produkter stiger. Bedre udnyttelse af maskiner og udstyr giver i mange tilfælde en forbedring af bundlinjen på 10 til 15%.

Første og vigtigste trin til at få gavn af OEE er at integrere et system til maskinovervågning i din produktion. Sådan får du den synlighed, der gør, at din OEE kan styrkes. DIAP’s OEE-software hjælper virksomheder til både at fastsætte deres nuværende OEE og identificere de problemer, der får produktionen til at præstere under niveau.


Få indblik i DIAP

Udforsk de forskellige dashboards og funktioner. DIAP’s OEE-dashboards er brugervenlige og giver dig de oplysninger, du skal bruge. Når du har adgang til dine produktionsdata via DIAP, får du et klart indblik i produktionen.

+

Produktionsstatus

Få et samlet overblik over din produktionsstatus

+

Tilgængelighed

Årsager til og varighed af produktionsstop

+

Ydeevne

Hvor godt din produktion kører

+

Kvalitet

Samlet antal godkendte og afviste enheder

+

Visualiser nedetid

Hvorfor og hvor længe dit udstyr er stoppet

+

Sorter visninger

Sorter visninger ud fra rækkefølge, produkt, eller vagt

+

Registrer relevante stopårsager

Få overblik ved at registrere relevante stopårsager hver gang en enhed går i stå. På den måde får du styr på, hvorfor og hvor længe dit udstyr er gået i stå

+

Compare production line or sites

eg. compare the same machine at different site

Beregn din øgede effektivitet

Nogle gange er det de små ting, der betyder noget. Når du indsamler, analyserer og visualiserer data, ved du nøjagtigt, hvor du skal gøre en indsats for at øge effektiviteten. Sammenlagt har vores kunder oplevet en gennemsnitlig stigning på 15% efter kun tre måneder med DIAP. Prøv vores beregner, hvor du kan indtaste, hvor mange enheder du fremstiller i øjeblikket. Den vil så vise dig antallet af enheder, du kan forvente at fremstille, når du bliver mere effektiv.

Beregn din øgede effektivitet

Producerede enheder pr.:
Ønsket øget effektivitet

Gennemsnitlig forøget produktivitet 15%*

10%
50%
x dag

Case: OEE-data øger produktiviteten med 25%

Danish Crown Beef bruger DIAP til at opsamle OEE-data fra 4 linjer til produktion af hakket oksekød. På kun 3 måneder har det resulteret i en produktivitetsstigning på 25%.

Kom godt i gang med en gratis prøveperiode

Se selv, hvorfor DIAP er det ideelle værktøj til opsamling og visualisering af OEE-data. Download softwaren, og start den gratis 30-dages prøveperiode for at få adgang til platformen. Du er altid velkommen til at kontakte os og få vores specialister til at vejlede dig i platformens muligheder og besvare dine spørgsmål.


Tal med

Jane Due Hansen

Business Administrator

+45 25 41 79 04

jdha@dataintel.dk