DIAP leverer komplet sporbarhed af vindmølle- installationer

DIAP leverer komplet sporbarhed af vindmølle­installationer

ENABL A/S har introduceret DIAP for en af deres kunder, som nu opsamler data om, hvordan installationen af vindmøllens kernekomponenter er skredet frem. Dataene sikrer fuldstændig sporbarhed af installationsprocessen og spiller en vigtig rolle i dokumentationen af processen.

Case

Udfordringen

Installation af en vindmølle kan være en kompleks proces, hvor der er store kræfter på spil. Forskellige parametre som vindhastighed og belastning på komponenterne under installationen kan senere påvirke vindmøllens ydeevne betydeligt.

Derfor er det vigtigt, at virksomheden kan dokumentere installationsprocessen og vise kunder og myndigheder, at installationen er udført inden for alle angivne grænser.

Løsningen

I samarbejde med ENABL A/S, der leverer noget af det installationsudstyr, som kunden bruger, er DIAP blevet til en integreret del af det udstyr, der bruges til løft af naceller, tårne og vinger.

DIAP opsamler data direkte fra udstyrets kontrolsystem og giver kunden mulighed for fuldstændig sporbarhed af installationsprocessen.

Med de opsamlede data kan ENABLs kunde dokumentere vigtige parametre, såsom:

  • Installationsrækkefølge for komponenterne
  • Belastning på komponenterne
  • Vindhastighed under installation.
  • Spænding på hejseværk
  • Udstyrets systemtilstand
  • Operatørens ydeevne

DIAP sender de opsamlede data til et sikkert lager i skyen, hvor de er let tilgængelige via DIAP-softwaren. Da mange vindmølleinstallationer finder sted offshore, hvor der ikke er internetforbindelse, sørger kunden altid for at have en opkobling på installationsfartøjet. På den måde er der altid data – selv langt fra kysten.

Fremtiden med DIAP

For kunden er der et stort potentiale i indsamling og analyse af installationsdata. Sammen med ENABL og DIAP undersøger virksomheden i øjeblikket muligheden for at bruge DIAP’s OEE-software til at sammenligne deres installationsprocesser og identificere årsager til fejl i løbet af installationsprocessen.

Med DIAP har vores kunde øjeblikkelig adgang til installationsdata både i realtid og historisk. De kan følge installationsprocessen helt tæt, og det er nemt at give interessenterne præcis de oplysninger, de efterspørger.

Michael Lund Gregersen, Senior Service Manager, ENABL

Integreret del af udstyret

DIAP er blevet en integreret del af det udstyr, der anvendes til løft af naceller, tårne og vinger. DIAP indsamler data direkte fra udstyrets kontrolsystem og giver kunden mulighed for fuldstændig sporbarhed af installationsprocessen.


Sammenlign installations­processer

Ved at bruge flere af funktionerne i DIAP-systemet kan kunden sammenligne installationsprocesser mere effektivt, udføre årsagsanalyse og forhindre fejl. På den måde kan de øge sikkerheden og reducere de samlede installationsomkostninger.


Om ENABL A/S

ENABL designer løsninger og producerer udstyr til produktion, transport, installation og service af vindmøller. Virksomheden leverer udstyr til kunder i vindindustrien verden over og har test- og montagefaciliteter i Danmark, Storbritannien og Kina.


Læs vores andre DIAP-cases

Se, hvordan andre virksomheder bruger DIAP.

Tal med

Jane Due Hansen

Business Administrator

+45 25 41 79 04

jdha@dataintel.dk