Realtidsdata skaber værdi med det samme

Sådan bruger emballageproducenten Smurfit Kappa DIAP

Hos Smurfit Kappa i Danmark bruges DIAP til opsamling af realtidsdata. Opsætningen var let, og på kun 2 dage har DIAP sparet virksomheden for 8.000 EUR. Det positive resultat har fået Smurfit Kappa til straks at installere DIAP på en lignende enhed på et af deres andre danske anlæg.

Case study

Realtidsdata fra en køleenhed

Til at begynde med bruger Smurfit Kappa DIAP til at indsamle realtidsdata fra en køleenhed. Projektingeniør Christian Lund er for nylig begyndt at bruge DIAP. Og det kaster gode resultater af sig. Christian forklarer:

“Vi har – til at begynde med – forbundet DIAP med vores køleenhed, hvor vi oplevede nogle tekniske problemer. Ved at indsamle realtidstemperaturdata i kun 2 dage blev det klart for os, at problemet ikke var, som vi først antog. Alene dette har allerede givet besparelser på 8.000 EUR.”

Nem opsætning og konfiguration

Selvom de umiddelbare besparelser er vigtige, er de ikke det eneste positive ved Smurfit Kappas erfaring med DIAP. Systemet var ekstremt nemt at installere og konfigurere, og inden for få timer blev der visualiseret realtidsdata på et DIAP dashboard. Christian uddyber:

“For at være helt ærlig var jeg lidt skeptisk i starten. Alle mener, at deres egne produkter er intuitive og nemme at bruge, selvom det desværre ikke altid er tilfældet. Men med DIAP var det anderledes. Jeg brugte mindre end 2 timer på at konfigurere systemet, og de indsamlede data giver os allerede stor værdi”.

Simpel visualisering af realtidsdata

I den daglige drift er det vigtigt, at alle kan få et overblik over den aktuelle produktionsstatus. Christian Lund er overbevist om, at DIAP også kommer til at spille en vigtig rolle på dette område:

“Når data skal visualiseres til forskellige brugergrupper, er enkelhed og transparens vigtige parametre. Og det er et af de områder, hvor DIAP er meget nyttigt. Med DIAP’s dashboards kan jeg visualisere lige præcis de data, jeg ønsker, på en enkel måde, der er forståelig for alle”.

De næste trin med DIAP

“Det næste, vi skal, er at bruge DIAP til at indsamle data i forbindelse med et internt transportprojekt. Vi planlægger at foretage en stor investering i nyt udstyr, og med DIAP vil vi være i stand til at indsamle og visualisere data fra vores eksisterende processer”, siger Christian Lund.

På længere sigt vil virksomheden udvide systemet til også at omfatte andre områder og projekter.

Realtidsdata fra en køleenhed

Et eksempel på et DIAP dashboard hos Smurfit Kappa:

Vi planlægger at foretage en stor investering i nyt udstyr, og med DIAP vil vi være i stand til at indsamle og visualisere data fra vores eksisterende processer.

Christian Lund, Project Engineer, Smurfit Kappa

Om Smurfit Kappa

Smurfit Kappa er en verdensomspændende leverandør af papirbaseret emballage. Virksomheden har 350 produktionsanlæg rundt om i verden og lokationer i 21 lande i Europa og 12 lande i Nord- og Sydamerika.


Læs vores andre DIAP-cases

Bliv inspireret af andre virksomheders erfaringer med DIAP.

Tal med

Christa Helene Dahl Andersen

Business Coordinator

+45 42 76 62 53

cda@dataintel.dk