Danish Crown har øget sin produktivitet med 25% på kun 3 måneder

Dataopsamling øger produktiviteten

Hos Danish Crown Beef i Holsted bruges DIAP til at opsamle realtidsdata fra fire automatiserede produktionslinjer. Ved at opsamle og arbejde med målrettede data har virksomheden øget produktiviteten med 25% på bare tre måneder og fået ny indsigt i sine produktionsprocesser.

Case

Udfordringen

På fire linjer til produktion af hakket oksekød havde Danish Crown Beef i Holsted problemer med hyppige linjestop og utilstrækkelig registrering af både nedetid og årsagerne til nedetiden.

Derfor var Danish Crown på udkig efter et system, der kunne håndtere registrering af stop og beregning af OEE (Overall Equipment Effectiveness, dvs. samlet udstyrseffektivitet). Målet var at forbedre produktiviteten, men også at iværksætte et mere målrettet arbejde med dataindsamling og -analyse.

Derudover ønskede virksomheden en fleksibel løsning, der kunne fungere uafhængigt af forskellige systemleverandører.

Løsningen

I efteråret 2019 installerede Danish Crown Beef i Holsted DIAP på de 4 produktionslinjer. Systemet indsamler data fra de relevante målepunkter via simple sensorer, og alle produktionsstop registreres automatisk.

Desuden har alle operatører adgang til en berøringsskærm, hvor de nemt kan registrere årsagerne til nedetid i DIAP’s OEE-software.

Søren Gotfredsen, Senior Lean Manager hos Danish Crown Beef, fortæller:

“DIAP har givet os et rigtig godt overblik over vores produktionsprocesser. I modsætning til tidligere er alle stop nu registreret, og vi har detaljerede oplysninger om, hvor og hvorfor fejlene opstår.

Afdelingen gennemgår dataene på daglige møder, hvor operatører og servicefolk diskuterer hovedårsagerne til nedetid.

Det målrettede arbejde har allerede givet mærkbare resultater. På bare 3 måneder har Danish Crown Beef øget OEE-tallet for de fire linjer med 25%. Derudover har indsamling og analyse af data givet en helt ny indsigt, som virksomheden har brugt til at forberede nye og mere effektive arbejdsprocedurer.

Resultatet

  • OEE steg med 25% på tre måneder
  • Registrering af alle stoptider og -årsager
  • Helt ny indsigt i produktionsprocesser
  • Mere målrettet service og vedligehold
  • Højt niveau af medarbejderinddragelse
  • Fælles udgangspunkt for problemløsning
  • Enkel og fleksibel løsning, der er velegnet til optimering på tværs af systemer og lokationer

Noget helt unikt ved DIAP er, at det er nemt at arbejde med og kan sluttes til alle typer produktionsanlæg. Jeg ser derfor gode muligheder for at sprede DIAP på tværs af mange forskellige systemer og lokationer i Danish Crown.

Søren Gotfredsen, Senior Lean Manager, Danish Crown Beef

Operatøren angiver årsag til nedetid

Alle operatører har adgang til en berøringsskærm, hvor de nemt kan registrere årsagerne til nedetid i DIAP’s OEE-software. For operatørerne er det en stor fordel, at de nu ved, at de faktiske årsager til fejlene opdages, og at problemerne også løses.


Fremtiden med DIAP

Hos Danish Crown arbejder de på at udbrede kendskabet til DIAP på deres øvrige lokationer og produktionsanlæg – i første omgang på de fem lokationer, der er ansvarlige for virksomhedens oksekødsproduktion. Søren Gotfredsen er dog ikke i tvivl om, at DIAP og dataopsamling også kan bruges til at optimere andre dele af virksomheden.


Med DIAP har vi et godt værktøj, som vi kan bruge til at involvere medarbejderne på en helt anden måde, end vi tidligere har været i stand til. Vi kan basere vores beslutninger på konkrete data frem for formodninger eller mavefornemmelser, og vi arbejder alle ud fra samme udgangspunkt.

Søren Gotfredsen, Senior Lean Manager, Danish Crown Beef

Om Danish Crown

Danish Crown er en af verdens største eksportører af svinekød og en af Europas største producenter af svinekød (Danish Crown Pork). Danish Crown Beef er en vigtig aktør på det europæiske oksekødsmarked. Virksomheden har produktionsanlæg i Danmark og i en række lande i Europa og Kina.


Læs vores andre DIAP-cases

Bliv inspireret af andre virksomheders erfaringer med DIAP.

Tal med

Jane Due Hansen

Business Administrator

+45 25 41 79 04

jdha@dataintel.dk